Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرزانه زرافشان، مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، آموزش مهارت‌های عملی مورد نیاز دانشجویان در حین تحصیل و فراهم آوردن زمینه‌ اشتغال آنان در شرکت‌های زیر مجموعه مراکز رشد، صنایع و شرکت‌های خارج از دانشگاه را از الزامات حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم دانست و ابراز امیدواری کرد که این مراکز می‌توانند مسیر تبدیل خلاقیت به نوآوری را تسهیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زرافشان با اشاره به اینکه چشم انداز تحصیل در دانشگاه به گونه‌ای در نظر گرفته شده است تا دانشجویان از ابتدای تحصیل بتوانند با مفاهیم تیم سازی، ایده پردازی، کسب و کار و بازار آشنا شوند، گفت: هدف این است تا با توجه به مهارت‌هایی که دانشجویان آموخته‌اند بتوانند ایده پردازی کنند. برگزاری رویدادهای ترویجی و فناورانه نظیر استارتاپ ویکندها، بوت کمپ‌ها، چالش‌های فناوری و ایده آرا فرصت‌های خوبی است که دانشجویان با شرکت در آن‌ها، ضمن یادگیری اصول تبدیل ایده به محصول، به ایده پردازی و بارش فکری خواهند پرداخت؛ سپس این ایده‌ها در مراکز رشد مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که امکان تبدیل به محصول داشته باشند، مورد حمایت قرار می گیرند.

وی در ادامه افزود: مراکز رشد، محیط‌های هستند که در آن دانشجویان و فارغ التحصیلان به دور از دغدغه‌های مالی و ریسک‌های ورود ناگهانی به بازار کار، بتوانند حین تحصیل در فضای کار اشتراکی و دفاتر کار اختصاصی مراکز رشد مستقر شوند و با استفاده از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی، اساتید، مربیان و مشاوران روی ایده‌های خود کار کرده و به محصول نهایی برسند.

زرافشان نقش مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی در تجاری سازی فناوری و ایده را مهم توصیف کرد و افزود: پس از تولید نمونه اولیه محصولات توسط گروه‌ها و مجموعه‌های فعال، مرکز رشد، شتاب دهنده‌ها و سراهای نوآوری دانشگاه در مسیر تجاری سازی، سرمایه گذاری و ورود محصولات به بازار کار در کنار تیم‌ها و شرکت‌ها خواهند بود؛ به این ترتیب فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند با راه اندازی یک استارتاپ، کسب و کار خود را ایجاد کرده تا برای خود و دیگران اشتغال زایی کنند. استارتاپ‌های ایجاد شده و به بلوغ رسیده در مراکز رشد یا سراهای نوآوری، امکان جذب سرمایه صندوق پژوهش و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، معرفی به پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و استفاده از سرمایه گذاری و برند دانشگاه در تولید محصولات خود را خواهند داشت.

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک خاطرنشان کرد: در حال حاضر در استان مرکزی پنج سرای نوآوری تخصصی ایجاد شده است که از جمله آن‌ها سرای نوآوری تکنولوژی نساجی، سرای نوآوری سلامت کار در مجتمع بازار فناوری و نوآوری، سرای نوآوری ماشین آلات کشاورزی در خمین، سرای نوآوری انار و بذر طالبی در ساوه، سرای نوآوری سنگ‌های ساختمانی در محلات و راه اندازی سراهای نوآوری بازیافت، محصولات زراعی و باغی، صنایع شیمیایی و فلزی در اراک، سرای نوآوری الیاف و عایق های رطوبتی در دلیجان و سرای نوآوری کاغذ در نراق در حال پیگیری هستند.

زرافشان با بیان این مطلب که دانشجویان در حال همکاری با مراکز رشد، علاوه بر اینکه با تخفیف‌های ۵۰ درصدی، از مزایای استقرار و استفاده از امکانات آزمایشگاهی برخوردار می‌شوند، گفت: این دانشجویان می‌توانند در صورت داشتن مالکیت فناورانه نظیر حضور در هیات مدیره شرکت‌های مرکز رشد و همکاری در برگزاری رویدادهای فناورانه، از تخفیف شهریه و امکان ادامه تحصیل بدون آزمون در مقاطع بالاتر و همچنین جایگزینی فعالیت فناورانه با مقالات علمی جهت دفاع در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بهره‌مند شوند که درحال حاضر ۴۰ دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی اراک در حال طی این مسیر در مرکز رشد هستند و انتظار می رود تا پایان سال جاری این تعداد به ۲۰۰ نفر برسد.

وی در ادامه تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی اقدام به ایجاد ۳ خانه خلاق در اراک، فراهان و کمیجان کرده است؛ خانه‌های خلاق با هدف ایجاد شرکت‌های خلاق و رونق کسب و کارهای مرتبط با حوزه علوم انسانی، هنر، صنایع دستی و گردشگری ایجاد شده‌اند و در این مجموعه‌ها، استادکاران رشته‌های مختلف با همکاری دانشگاه به آموزش مهارت‌های خلاق می‌پردازند و دانشجویان علاقمند به هر یک از این حوزه‌ها می‌توانند با حضور در آن‌ها، مانند مراکز رشد، روند تحقق ایده و ورود به بازار را در محیط دانشگاه طی کنند و از حمایت‌های مادی و معنوی دانشگاه در این مسیر برخوردار شوند.

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اراک با بیان اینکه همواره مهمترین دغدغه و گلایه بخش صنعت و بازار این بوده است که فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها مهارت‌های مورد نیاز بازار را در دانشگاه نیاموخته‌اند، گفت: دانشجویان با تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی می توانند در حین تحصیل، مهارت های مورد نیاز بازار را به صورت عملی فرا بگیرند. و این دانشگاه با درک این نیاز، اقدام به راه اندازی نهضت مهارت آموزی از طریق مدارس عالی و مهارتی؛ مرکز آموزش‌های کوتاه مدت، مراکز رشد و سراهای نوآوری کرده است و در این راستا تاکنون بیش از ۲۰۰ دوره مهارتی در سطح استان مرکزی توسط دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شده است و مدارس عالی مهارتی به صورت تخصصی مسئولیت آموزش مهارت‌های مورد نیاز بازار و صنعت را برعهده دارند.

فرزانه زرافشان در پایان با تشریح نحوه فعالیت مدارس مهارت آموزی دانشگاه آزاد اراک، خاطرنشان کرد: در این مدارس افراد با هر زمینه و گرایش تحصیلی می‌توانند در دوره های مهارتی تخصصی شرکت کرده و گواهینامه‌های آموزشی مرتبط را از دانشگاه آزاد اسلامی دریافت نمایند؛ در کنار این مدارس، مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت ایجاد شده است که در این مجموعه امکان تعریف دوره‌های تخصصی منطبق با سرفصل‌های دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد و افراد دارای تخصص و مهارت از جمله شرکت‌ها و هسته‌های فناور در مراکز رشد، می‌توانند با کمک این مرکز، آموخته‌های خود را در اختیار سایر افراد قرار داده یا مهارت‌های مورد نیاز را فرا بگیرند؛ همچنین طی تفاهم نامه منعقد شده با سازمان آموزش فنی و حرفه ای، مرکز مهارت آموزی شغلی توسط این سازمان در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شده است و از این طریق امکان برگزاری دوره‌های فنی و حرفه‌ای در دانشگاه و مطابق با سرفصل‌های این سازمان فراهم شده است.

خبرنگار: علیرضا مشیدی

پایان پیام/

کد خبر: 1151185 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی سرای نوآوری اشتغال اشتغالزایی و کارآفرینی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی سرای نوآوری اشتغال اشتغالزایی و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی مرکز رشد دانشگاه آزاد سراهای نوآوری سرای نوآوری مراکز رشد ایجاد شده مورد نیاز شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۹۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

3 پیشنهاد برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخشی از پیام نوروزی خود عنوان کرد که سال ۱۴۰۳، بستر‌های جدیدی مانند سکوی تولید، تضمین، تأمین و سکوی توزیع و لجستیک و سکو‌هایی در حوزه صنایع خلاق و عرصه‌های تربیتی را راه‌اندازی خواهیم کرد که شکل جدیدی از آموزش عالی را به تصویر می‌کشاند و این حرکت مسلماً با نگاهی جدید به نوع تعامل بین دانشگاه، صنعت و جامعه می‌پردازد و اثرات جدی را در آینده بر آموزش عالی خواهد گذاشت.

محمدکاظم کاوه پیشقدم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد با توجه به پیام نوروزی طهرانچی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا عنوان کرد که این استان از لحاظ منطقه‌ای و اسناد آمایشی دارای چند ویژگی‌ است. ایده‌ای که رئیس دانشگاه درباره تولید و ایجاد سکو‌های جدید مطرح کرد، می‌تواند به تحقق شعار سال کمک کند و جامعه و دانشگاه‌ها را در این مسیر قرار بدهد و دانشجو‌یان را به سمت مهارت محوری جلو ببرد تا در زمینه‌های تولید توسط بخش خصوصی نقش فعال‌تری ایفا کنند.

وی ادامه داد: استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یکی از استان‌های محروم کشور، نیازمند دنبال کردن این فرصت‌هاست، خوشبختانه این استان دارای ظرفیت‌های بسیار بالایی است ازجمله در حوزه گیاهان دارویی، صنایع مرتبط با آب در حوزه دامپروری و در زمینه صنایع چوب که می‌تواند فعال باشد و از طرف دانشگاه آزاد در این راستا تلاش خواهد شد.

کاوه پیشقدم بیان کرد: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج برای کارآفرینان و صاحبان ایده‌ با قابلیت تجاری شدن، زیرساخت و تجهیزات مناسب را فراهم و مشاوره‌های ضروری را برای ارتقای توانمندی آنها به منظور حضور مستقل و مؤثر در عرصه فناوری و تجاری ارائه می‌کند. این مرکز به عنوان یک انکوباتور(ابزار آزمایشگاهی) در دوره‌هایی که هسته‌ها و واحد‌های فناور نوپا به لحاظ اقتصادی و احیاناً بلوغ فناوری، آسیب پذیری بالایی دارند، ضریب آسیب پذیری را به حداقل رسانده و شرایط مناسب را برای رشد مطلوب آنها فراهم می‌آورد.

مرکز رشد مهم‌ترین زیرساخت‌ هوشمند برای ایجاد اقتصاد دانش‌محور

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد و واحد یاسوج گفت: مرکز رشد علم و فناوری یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های هوشمند برای ایجاد اقتصاد دانش‌محور محسوب می‌شود. با توجه به زیرساخت‌های اختصاص یافته این مرکز به منظور جذب هسته‌ها، واحد‌ها و همین طور شرکت‌های دانش‌بنیان از قبیل ساختمان‌های پردیس دانشگاه که دارای فضا‌های مناسب، سوله‌های بزرگ برای راه اندازی خطوط تولید شرکت‌ها و زمین‌های کشاورزی مرغوب همراه آب کافی هستند، موفقیت‌های قابل چشمگیری در جذب فناوران داشته‌ایم.

وی اضافه کرد: طی رشد چشمگیر حوزه تجارت الکترونیک بین خریداران و فروشندگان عمده و خرد در سال‌های اخیر، نیاز به هم‌افزایی بین ارائه‌دهندگان خدمات پست و لجستیک هوشمند، هر روزه بیش از پیش حس می‌شود که این مرکز با جذب شرکت‌های فناور در زمینه تولید پلتفرم و اپلیکیشن‌های لازمه، این فاصله را کم و پیشنهادهایی برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک ارائه کرده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج تشریح کرد: تمرکز بر چشم‌انداز‌های مشترک در بهینه‌سازی عملیات توزیع و زنجیره‌های تأمین ازجمله پیشنهادهاست که بیشتر به سمت همکاری مشارکتی یا به صورت اکوسیستمی انعطاف‌پذیر و با چشم‌اندازی مشترک پیش می‌روند؛ زیرا که اهمیت این موضوع در حوزه تجارت الکترونیک کاملاً محسوس است.

 کاوه پیشقدم ادامه داد: قدرت نفوذ راه حل‌های دیجیتال در بهینه‌سازی عملیات توزیع پبشنهاد دوم است. راه حل‌های دیجیتال به دلیل کارآمدی، انعطاف‌پذیری و پایداری بیشتر، بخش لجستیک را متحول می‌کنند. این امر نقش بسزایی در بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک دارد.

این مسئول قدرت (اعمال) نفوذ بر شبکه‌های مشترک توزیع در بهینه سازی عملیات توزیع را پیشنهاد سوم ذکر کرد و گفت: شبکه‌های توزیع مشترک به ارسال محموله به یک شبکه توزیع مرکزی و در نهایت ارسال آنها به شبکه توزیع مربوط به هر منطقه اشاره دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج یادآور شد: این واحد دانشگاهی با جذب شرکت‌های خلاق در زمینه رباتیک به منظور پرورش و فکرپروری کودکان با ایجاد فضا‌های لازم و در اختیار قراردادن بخشی از فضای آموزشی مدارس سما در استان و تراشکاری سنگ‌ها و فلزات قیمتی و تزئینی و خلاق به منظور پرورش نیروی کار و ایجاد اشتغال بین جوانان و خانم‌های خانه دار در این زمینه گام بزرگی برداشته است.

موفقیت ۷۰ درصدی در مرکز رشد

وی اضافه کرد: مرکز رشد واحد دانشگاهی یاسوج با استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان، واحد‌های فناور و هسته‌های فناور، محصولات فناورانه تولیدشده و به‌کارگیری حداقل ۴۰ کارگر در بحث اشتغال توسط شرکت‌های مستقر در مرکز رشد فعال است. این مرکز در تولید دانش‌بنیان اشتغال آفرین کاملاً موفق بوده است؛ چراکه هم محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان به مرحله تولید رسیده و هم تولید اشتغال انجام شده و همینطورگام بزرگی در رشد تولید برداشته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد از جذب فناوران و صاحبان ایده با محور نیاز کشور و برای جلوگیری از خروج ارز خبر داد و افزود: معرفی شرکت‌های مستقر در مرکز رشد واحد یاسوج به صندوق پژوهشی سازمان مرکزی و معرفی آنها به صندوق‌های استان برای دریافت تسهیلات از طریق تبصره ۱۸ و راه‌اندازی خط تولید شرکت‌ها و تبدیل آنها از روش سنتی به نیمه صنعتی و صنعتی با هدف خطوط تولید مکانیزه به منظور بالابردن تولید محصولات شرکت‌ها اولویت اول مرکز رشد است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج تشریح کرد: مرکز رشد این دانشگاه در بخش‌های تولید؛ «کشاورزی» تهیه کود‌های مایع محرک‌های ریشه زا و تولید کمپوست‌های غنی شده و بیولوژیک، بخش کاشت، فرآوری و عصاره گیری گیاهان دارویی با هدف تولید دارو‌های گیاهی از جمله درمان بیماری‌های پوستی و دیابت، «انرژی‌های تجدیدپذیر» ساخت نمونه کارگاهی توربین‌های بادی و توربین‌های آبی و ساخت پنل‌های خورشیدی تولید کنترل کننده‌های الکترونیکی و در بخش «رباتیک» تولید کیت‌های آموزشی، موفقیت ۷۰ درصد به بالا را داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تیم دانشگاه آزاد آزادشهر قهرمان مسابقات والیبال دانشجویان پسر دانشگاه آزاد شد
  • برپایی میز خدمت دانشگاه آزاد اسلامی رودسر و املش در نماز جمعه 
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • صعود تیم والیبال دانشجویان واحد کاشان به نیمه‌نهایی مسابقات دانشگاه آزاد
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • کارگاه دوره‌ای سرمایه‌گذاری به سبک ساده با همکاری سازمان بورس کشور برگزار شد
  • 3 پیشنهاد برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان
  • تجلیل از استادان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در سال ۱۴۰۳